Taller de Primavera a Can Tomàs Toni.

Taller de primavera

Primer taller d’escena i presència a la natura d’un cicle de 4 (un taller per cada estació de l’any).
Treballarem eines escèniques per a trobar-nos amb la creativitat, la presència i eixamplar els nostres sentits. Percebre el nostre voltant, reconnectar amb allò «natural» tan pel ritme com en l’escolta i transformar-ho en allò creatiu, artístic i escènic per integrar-ho en cadascuna de nosaltres.

IMPARTIT PER:

Ilona Muñoz Rizzo.

Es (trans)forma com a performer a Catalunya a l’Institut del Teatre de Barcelona, Anglaterra amb un MA en Ensemble (Rose Bruford College i Manchester University), Polònia (a l’Institut Grotowski de la mà d’Anna Zubryka), Alemanya (a Berlín, bodyweather, dansa i butoh) i Argentina (amb Alejandro Catalán, Ricardo Bartís i Gustavo Guirado). Treballa com a actriu en teatre de text, documental, de carrer i físic; també en pràctiques d’investigació vinculades a les arts escèniques, el moviment i els cants tradicionals (Ars Performance Lab. dirigit pel Pere Sais, amb el MEp de Moreno Bernardi, “Voices” dirigit per l’Anna Zubryzka a Wroclaw, Polònia, i “Singing you® Lullaby” projecte propi).
Es professional del Mètode Feldenkrais i Mestra d’educació primària, tot i que ha treballat també amb la primera infància i amb adults, s’interessa per les pràctiques vinculades al moviment, les relacions personals i les comunitats. Des de fa més de 10 anys que fusiona el treball escènic amb d’altres àmbits com el social-educatiu, primer coordinant i facilitant tallers amb diferents grups i diverses edats; més endavant en la coordinació i disseny, així com la realització de projectes amb INCA Catalunya, una xarxa d’artistes escènics professionals sorgida del MA Ensemble (London, 2014) i actualment amb Col·lectiu Mut.
Realitza també treballs d’assistent de direcció escènica, de producció, de cantant, d’assessoria de moviment i de docent a diferents escoles i associacions (Aules, CAC Rogelio Rivel, amb PerKimBa, etc).
Al 2014 cofunda Col·lectiu Mut una agrupació de persones vinculades a les arts escèniques, l’ecologia, el moviment i les comunitats. Els seus interessos són múltiples, però la línia que aglutina passa per allò que ens vincula a les persones amb el que som i com canvia en el procés d’observar-ho i transformar-ho des de la poètica.
Des del 2014 és membre actiu de la troupe PerKimBa de dansa i percussió. Del 2016 al 2018 forma part d’INCA Catalunya, associació cultural i educativa amb projectes locals i internacionals interculturals a través de les arts. En els últims temps mescla el treball d’actor amb la investigació i la docència com a professor de teatre i el 2014 co-funda el “Col·lectiu MUT” i de la companyia La Decimonònica.

Des del 2017 és la mare de l’Inuk i des del 2021 de la Maür.

Antoni Mas Parés

Després de graduar-se en Enginyeria de camins, canals i ports a Universitat Politècnica de Catalunya inicia el disseny d’un pont entre les arts escèniques i els seus coneixements d’enginyeria. Es forma com a performer a l’Institut del teatre en l’itinerari de teatre físic, més tard realitza un MA a Londres que enmarquen la Universitat Rose Bruford College i la Manchester dirigit per la companyia polonesa The Song of the Goat enfocat al Teatre de creació i moviment.

Més endavant es forma com a permacultor, horticultor i bioconstructor. I així neix també “Demàter”.

Complementa la seva formació com a performer amb classes de cant amb Emma Bonicci, entrenant-se en Aikido, formant part de dos laboratoris de recerca: Cos-Veu-Acció en la metodologia art com a vehicle amb Pere Sais i danses afrobrasileres de la cultura Camdonble amb Andreu Raich i Serginho Oliveira. Paral·lelament coneix el treball de The Propeller’s (companyia anglesa) basat en textos de Shakespeare, Matej Matejka amb el treball sobre five rhythms, Los Corderos amb el treball sobre el Teatro Bastardo (teatredansa), Carlo Boso: Comèdia dell Arte, Gey Ping Ang basat en Tai-chi, veu i acció física, Teatr Zar en teatre físic, Escola MOVEO en la tècnica Decroux, Anna Zubrzycka en Coordination Technique i Ariadne Mnouchkine dins l’École Nomáde (Oxford).

Del 2016 al 2018 forma part d’INCA Catalunya, associació cultural i educativa amb projectes locals i internacionals interculturals a través de les arts. En els últims temps mescla el treball d’actor amb la investigació i la docència com a professor de teatre i el 2014 co-funda el “Col·lectiu MUT” i de la companyia La Decimonònica.

Des del 2017 és pare de l’Inuk i des del 2021 de la Maür.